Няколко факта повече за целулита и неговия произход


Ако четете тази статия, Вие или ваш близък човек имате досадния медицински проблем, наречен целулит. Ако все още не сте сигурни, дали имате целулит, хванете с пръсти мястото, за което се съмнявате,че имате целулит и го стиснете. Ако Вашата кожа заприлича на портокалова кора, тъжни сме да Ви съобщим, че Вие имате целулит. Отчаяни сте и не знаете какво да направите, за да преборите проблема? Ето какво трябва да направите: решете проблема с помощта на антицелулитни процедури и ще постигнете желаните резултати. Въпреки, че целулитът е често срещан при жените, той може да се наблюдава и при мъжете. Той в никакъв случай не е козметичен проблем. Това е медицински проблем, с който трябва да се борите, зако искате да сте здрави и да изглеждате добре.

Има два вида целулит: лека и тежка форма на целулит. Леката форма е видима само когато стиснете кожата си. Също се забелязва и когато стоите в седнало положение илии с кръстосани крака. Това е най-често срещаната форма на целулит сред жени и мъже. При тежката форма на целулита, той се вижда без да притискате кожата си. Него можете да забележите и когато сте в нормално положение.

Разбира се, всяко действие има своето противодействие. Както целулитът може да бъде премахнат, така и съществуват причини за неговата поява. Ето и повечето от тях: Ако не ядете зеленчуци, плодове и витамини и наблягате на въглехидратите, това може да благоприятства появата на целулит. Ако приемът на голямо количество животински мазнини е по-голям от приема растителни мазнини, целулитът много скоро ще изникне като проблем. Целулитът може да се появи като следствие от генетичното предразположение и хормонален дисбаланс.Цигарите и алкохолът, както и промяната в теглото, особено наднорменото тегло, също могат да бъдат реални причини за появата на целулит.

Ако искате да се преборите или да избегнете появата на целулит, премахнете лошите навици от живота си и ще се радвате на красиво и здраво тяло.

Comments are closed.