Какво влияние оказват дървените играчки върху детското развитие

На много от вас може и да им се стори странно, но дървените играчки оказват изключително положително влияние върху детското развитие.  Това положително влияние се дължи на факта, че всяка една игра с дървена играчка трябва да бъде измислена от самото дете и след това отново самото то да играе главната роля. Ето защо дървените играчки спомагат неимоверно много за доброто развитие на детските фантазии и въображение.
Нека поговорим и за дървените пъзели – те са чудесен начин, който спомага за развитието на координацията между очите и ръцете на децата.
Неоспоримо предимство на дървените играчки през останалите е именно материалът, от който са изработени. Естествените материали като дървото са много по-издръжливи и нямат вредни влияния върху здравето. За съжаление, не можем да твърдим същото за съвременните играчки, изработени в по-голямата им част от пластмасови материали. Дървото издържа на всякакъв тип стискане, ритане, късане и хвърляне. А това означава, че дървената играчка ще издържи много дълго време.
Разбира се, дървените играчки трябва да бъдат изработени от висококачаствени материали и с внимание към детайла. Важно е металните частици да са с антикорозионно покритие, защото най-добрият начин за почистването на една дървена играчка и с помощта на течаща вода. По този начин много бързо и лесно играчката е почистена и само след забърсване с кърпа е отново готова за игра. Не забравяйте, че покритието трябва да бъде напълно гладко. За улеснение можете да потърсите върху опаковката или върху етикета надписа „CE“. Той означава, че играчката е изработена, като са били спазени всички разпоредби за качество и безопасност, наложени от Европейския съюз.
Мнозина специалисти са доказали, че дървените играчки задължително трябва да присъстват сред арсенала от играчки на малките ни съкровища. Освен това е грешно да си мислим, че те са отживелица, защото няма нищо по-хубаво от естествените и безвредни материали.

Comments are closed.