Л-глутамина и магическите му способности

Искате да се възстановявите или да засилите имунитета си? Тогава се насочете към хранителните добавки, например към Л-глутамина. Тази съставка самостоятелно се произвежда от човешкото тяло. Л-глутамина е аминокиселина, която участва в множество функции на човешкото тяло. Именно за това тази добавка е препоръчителна за трениращите хора.

Когато тренираме, нивото на л-глутамин рязко намалява. Това влияе на имунната ни система, тъй като голяма част от ‘клетъчното гориво’ на организма ни е изчерпана. Ето защо ние винаги трябва да поддържаме здравословното и необходимо ниво на л-глутамин в тялото си.

Л-глутамина се приема предимно и най-често от спортуващи хора, бодибилдери и хора, които практикуват силов и скоростно-силов спорт. Те приемат добавката за да издържат повече при тренировки. Приемат я също след тежки тренировки, защото тя възстановява много бързо тъканите, които са претърпели малки травми докато сте тренирали. Л-глутаминът също помага на мускулния растеж и благоприятства храносмилането.
хранителни добавки
Л-глутамин е хранителна добавка от огромно значение за мускулите, защото в нея се съдържат повече от половината от количеството на аминокиселини в тях. Тя засилва имунната система и помага за доброто състояние на чревния тракт. Ако има недостиг на тази хранителна добавка, тя се усеща при сериозните физически натоварвания, при травмите, стресът и болестите. Този недостиг изисква приема на тази хранителна добавка. Няма налични странични ефекти от приема й. Тя може да се приема в различни дози.

Това, което можете да направите за тялото си, ако искате то да изглежда добре е да приемате редовно л-глутамин като хранителна добавка. След приема й ще усетите разликата мускулите Ви ще се възстановят след изморителните тренировки и ще засилите имунитета си. Едва ли има друг по-добър резултат от този.

Comments are closed.