Смяна на бебешкото креватче с по-голямо

Кога настъпва момента за смяна на бебешкото креватче с по-голямо? В случай, че сте ползвали голямо креватче още от началото, единствената промяна ще бъде в махането на решетката, която до този момент му е помагала да бъде обезопасено и да не излиза от него.
Смяната на бебешките креватчета с по-големи е отговорна стъпка, която трябва да се премисли добре преди да бъде направена.

Когато махнете решетката от бебешкото креватче, Вашето дете ще може да става само от креватчето си и да се разхожда из дома Ви. Най-важното нещо, което трябва да направите е да прецените, дали Вашето бебе е готово да направи тази крачка, т.е дали то е достатъчно голямо за по-голямо бебешко креватче.

В случай, че бебешкото креватче не отговаря на ръста и теглото на детето, не бързайте да сменяте креватчето, тъй като детето Ви не е усвоило все още самостоятелни навици. Всъщност, детето ще Ви помогне само да вземете това решение – то само ще ви покаже, че е готово за по-голямо бебешко креватче. Това обикновено се случва след навършването на 2 годинки.

Вашето дете е по-буйно от останалите и много неспокойно? Не преминавайте първо към по-голямото бебешко креватче, сложете първо дюшечето или матрачето му на земята, ако не искате то да се нарани.

Накарайте детето си да се чувства сигурно-физически и психически. Ако чакате следващо бебе, не бързайте да сменяте креватчето, за да може то да спи в него. Изчакайте детето си да стане готово за смяна на бебешкото креватче към по-голямо. Ако го направите, вие рискувате да предизвикате ревност в детето, която ще прерастне с напредването на годините в нещо по-голямо.

Comments are closed.