Каква е надежността на детектора на лъжата?

Все повече хора искат да хванат съпругата си или съпруга си в изневяра или да открият измама във фирмата например от страна на техен служител. Това е една сравнително нова услуга, която се предлага на територията на България. До колко можем да разчитаме обаче на детектора на лъжата? Точността на измерванията на полиграфа е между 96% и 99%. Крайният резултат от едно изследван може да се отчете по три начина: които са истина, лъжа и неопределеност. Зоната на неопределеност защитава изследваните хора от грешен объркващ резултат. Това е именно причината проверката с детектора на лъжата да не е 100% валидна. Що се отнася до докладите на детектора на лъжата в съда, те не се приемат от съдебната система в България, те могат да бъдат взети обаче като експертиза. Докладите от детектора на лъжата могат да бъдат поискани от прокуратурата и от защитата в съда.

Случаи, в които се използва детектора на лъжата:

-при терористичен акт, тежко престъпление, фалшифициране на документ, обир, клевета, палеж, търгуване с откраднати материали, вещества и стоки, рекет, нанасяне на побой, психическо или сексуално издевателство, некрофилия, содомия и педофилия, исмами, нарошаване на договор, издаване на фирмена тайна,изневяра, изтичане на информация, кражба на пари, информация, електроенергия, ценности, апаратура, черна,бяла техника, медикаменти, вещества, алкохол,произведения на изкуството и много други.

Ако сте пострадали от един от изредените инциденти, не се колебайте да потърсите качествена услуга с детектор на лъжата и разобличете лесно извършителя, бил той приятел или роднина. Доверието е в основата на всяа връзка. Бъдете разумни и не бъдете толкова наивни. Детекторът на лъжата ще ви помогне за това.

Comments are closed.