Принципът на действие на полиграфа

Почти всеки ден ни се налага да се усъмняване в думите на някого.  Е да, може би някои хора биха казали, че това е нормално и няма как да се застраховаме да не ни излъжат. Но истината е, че начин има и решението на проблема може да ни даде така нареченият полиграф.
Може би не сте съвсем сигурни дали полиграф и детектор на лъжата е едно и също. Отговорът е, че двете понятия означават един и същ уред.
Той работи на принципа на измерването на различни телесни показатели, за да се достигне до заключението дали някой лъже. Всъщност телесните показатели са пулсът, дишането, кръвното налягане, както и състоянието на кожата. Всичко това ни издава, когато лъжем. Разбира се, всички измерени данни се записват.
Полиграфът не е приложим единствено и само за разкриване на престъпления. Той може да послужи и за разкриването на различни корупционни практики. Интересно е да отбележим, че детекторът на лъжата е приложим при всички хора. Наличието на специализирана фирма може да ни бъде от полза, тъй като тя предлага услугите на полиграфа на достъпни цени.
А това означава, че можете да сложите край на съмненията и да се уверите дали някой ви лъже. В случая може да става дума за някой ваш служител или пък за някой съдружник във вашата фирма, за който имате определени подозрения. Не са никак малко на брой и хората, които ползват полиграфа, за да разкрият дали половинката им изневерява. Цената на тази услуга е доста евтина, така че всеки може да си я позволи.
Без абсолютно никакво съмнение можем да заявим, че е по-добре да знаем истината и именно полиграфът може да бъде наш помощник в това начинание.

Comments are closed.