Tag Archive for обувки

Любопитни факти за мокасините

В днешно време се провеждат какви ли не проучвания. В тази статия ще ви разкажем за едно изключително интересно, чиято цел била да определи кои са най-удобните дамски обувки от bg-look.com. Както се досещате, това са мокасините, но е изключително любопитно, че всъщност историята им датира от стотици години.
Разбира се, само тези, които не са носили мокасини, няма да потвърдят, че те са невероятно удобни, изглеждат чудесно на ежедневни и малко по-официални тоалети, а и са унисекс. дамски обувки от bg-look.com
Историята е следната: Коренното население на Америка са създали мокасините и използвали здравината на бизонската кожа за направата им. Жените ги шиели с игли, които всъщност представлявали бодли на таралежи. Те били изключително удобни за бродиране на специфични символи, които пазели мъжете от различните опасност. Дамските мокасини стигали до средата на крака и също били украсени с красиви бродерии. Още първите мореплаватели занесли обувките в Европа и моментално придобили огромна популярност.
Масово мокасините започнали да се произвеждат през 60-те години, след като страстен италиански шофьор залепил каучукови шипове на подметката, за да не се хлъзга крака при натискане на педала. Десет години по-късно, се се създава първият чифт със 160 шева и бързо се превръща в сензация.
Днес почитателите на мокасините са невероятно много, дори знаменитости като Гуинет Полтроу, Ума Търман, Джулия Робъртс и други признават, че са едновременно удобни и стилни. Невъзможно е някой да отрече огромните предимства на тези обувки.
Ако никога не сте носили мокасини, ви съветваме да го направите още сега, за да можете сами да се убедите колко удобни са наистина. А и има още едно предимство – винаги са на мода и могат да се носят както с ежедневно облекло, така и с малко по-официални и строги тоалети, което безспорно ни улеснява.